Catering

Werona Catering Kraków powstał by pomóc skomponować nawet najbardziej wyszukane MENU.

Kompleksowa obsługa imprez zarówno w naszej restauracji położonej w okolicach miasta Kraków, jak również w miejscach wskazanych przez Państwa.

Pomożemy nie tylko w doborze menu, ale też w wystroju sali, dekoracji stołów, oraz sprawnie zorganizujemy: bankiet, wesele, spotkanie firmowe, uroczyste otwarcie czy uroczystość rodzinną.

Każda okazja gdy ludzie gromadzą się by dzielić posiłek, to moment celebracji. Doświadczamy wtedy pełnią zmysłów prawdziwych przyjemności. Zachęcamy do spędzenia tych chwil z nami.

Werona Catering

 

Przystawki

ZIMNE:

Kurczak marynowany balsamico

Terrina z ryb morskich

Terrina z łososia z serkiem bazyliowym

Ptysie z delikatnym musem z szynki

Melon z szynką parmeńską

Schab faszerowany twarogiem

Pasztety pieczone na żurawinowym sosie

Polędwiczki nadziewane serem pleśniowym ze szczypiorkiem

Szynka zawijana z pastą ogórkową w galarecie

Rostbef zawijany z masłem orzechowym

Mozzarella marynowana z pomidorami i bazylią

Łosoś podawany z krewetkami na gruszkowym sosie

Paluszki krabowe z melonem i glonami nori

Karczek pieczony na musie chrzanowym na złocistej grzance

Boczek zawijany z marynowanymi śliwkami na czerwonym winie

Rolada z szynki z musem chrzanowym

CIEPŁE:

Krem pomidorowy z mascarpone

Krem z selera z grzankami

Barszcz biały z jajkiem

Krem z dyni z grzankami i boczkiem

Krem grzybowy

Zupa czosnkowa na tymianku

Barszcz czerwony z uszkami

Zupa serowa z grzankami

Krem selerowo-ziemniaczny

Zupa cebulowa z grzankami i serem

Zupa grzybowa z łazankami

 

Dania Główne

RYBY:

Dorsz pieczony w sosie greckim

Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie z zielonego pieprzu

Łosoś z salsą jabłkową

Łosoś w sosie kaparowym

Sandacz w sosie szafranowy

Pstrąg z rusztu

DRÓB:

Pieczeń z indyka w sosie pieczarkowym

Grilowana pierś z kurczaka w sosie z zielonego pieprzu

Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i mozzarellą

Udko z kurczaka faszerowane

Roladki z boczniakiem w sosie maślanym

WIEPRZOWINA:

Mieszki schabowe po włosku

Schab zawijany z boczkiem w sosie pieczeniowym

Schab duszony w porach

Zraziki wieprzowe w sosie śmietanowo-pieprzowym

Pieczeń z karczku w sosie musztardowym

Tornedo wieprzowe w sosie z leśnych grzybów

CIELĘCINA:

Cielęcina w sosie grzybowym

WOŁOWINA:

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Rolada wołowa w sosie własnym

Sztufada wołowa z gruszką

WEGETARIAŃSKIE:

Lasagne z warzywami

Tarta z brokułami i szynką

Kotlety sojowe w sosie z grilowanych warzyw

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem w sosie pieczarkowym

Gołąbki z kaszą i grzybami

Krokiem z kapustą i grzybami

 

SAŁATKI:

Sałatka z kurczaka

Sałatka z tortellini

Gyros

Grecka

Marynarska z tuńczykiem

Por z kurczakiem

Brokułowa

Hawajska (ryż, ananas, kurczak)

DESERY:

Szarlotka z bitą śmietaną

Sernik na zimno

Krem czekoladowy z pomarańczami

Piernik z konfiturą wiśniową

Tiramisu

Tort wiśniowy

Ciasto czekoladowe

Truskawki w kremie balsamico (sezonowo)

Sałatka owocowa

Mus wiśniowy z pieczonymi migdałami

Panna Cotta z sosem malinowym

Creme brulee

Mus kawowy

Restauracja Werona

Kontakt

+48 12 66 23 500

Kraków Modlniczka
ul.Handlowców 12